top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermissmangotravels

Reislocaties De Mol 2020: Griekenland verrast

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2022

#blijfinuwkot heeft ons doen ontpoppen tot notoire bankhangers. Máár... Het voordeel is dat we nu meer tijd hebben om te genieten van onze favoriete series. Met De Mol op zondagavond is het besmettingsgevaar wel heel hoog: HALLO reismicrobe! De prachtige Griekse locaties uit dit vermakelijke tv-programma zetten we voor jou gemakkelijkheidshalve op een rijtje. Want ja, dromen mag, en reizen, dat kan later. Toch?


Sinds de eerste aflevering van De Mol kijken we vol verbazing naar de indrukwekkende locaties die de revue passeren. Van de gebergtes en kloosters in Meteora tot de prachtige nog vrij onbekende stad Ioannina. Dit is Griekenland ten top gedreven, ver weg van de plat gereden paden.


METEORA


Kwam de locatie van de eerste aflevering je bekend voor? Meteora is niet alleen de set van De Mol maar ook de idyllische backdrop van de James Bond film For your Eyes only.


Op ruim 220 km van Thessaloniki vind je deze indrukwekkende rotsformaties en in totaal zes bewoonde ''zwevende'' kloosters. Dit werelderfgoedparelje is een paradijs voor de cultuur- en natuurliefhebbers. Je kan op houtje diverse wandelingen maken of kiezen voor een gids. Zo kom je veel meer te weten over de geschiedenis van Meteora. Avontuurlijk ingesteld? Ga voor scrambling, een combinatie van wandelen en klimmen, of ga langs de rotsen abseilen.IOANNINAHoge bergen, diepe kloven en schitterende oude onontdekte bergdorpjes. Welkom in Ioannina!


Ioannina is een alleskunner. In de stad vind je dynamiek, historie en gezelligheid en binnen een uur rijden ben je midden in de natuur. Deze polis ligt namelijk aan een meer: Lake Pamvotis. Rondom lopen prachtige wandel- en fietspaden en ’s zomers wordt er volop geroeid op het meer. MESSENIËIn het zuidwesten van de Peloponnesos vind je de fietshoofdstad van Griekenland: Kalamata, tevens de hoofdstad van Messenië. Kalamata is een moderne stad vol archeologische hoogstandjes, met een gezellige boulevard en kilometers strand en fietsroutes!  Fiets langs zilte kusten, geniet van de geuren van citroenbomen of ga voor de uitdagende bergroute van Kalamata naar Methoni. Stop onderweg bij de Polymnio watervallen. Je vindt er grote en kleine watervallen en zelfs meren met een waterval, waar je kunt zwemmen.


ATTICAStart je je reis in Athene? Bezoek dan eerst deze historische stad vol archeologische hoogstandjes om dan door te reizen naar pittoreske eilanden zoals Hydra en Spetses. En wat dacht je van het beklimmen van een gigantische berg? Ook dat kan in regio Attica! 


Reis 30 kilometer verder naar de Parnitha berg, gelegen in een prachtig nationaal park. Deze berg heeft een piek van 1400 meter en je vindt er 30 soorten zoogdieren, 120 vogelsoorten en vele plantensoorten. De ideale setting voor een wandel- of klimtocht.ARCADIËIn de regio Arcadië, in de Peloponnesos vind je die typische, door families gerunde kleine restaurants terug. Het is een ruige en dunbevolkte bergstreek nog niet aangetast door het massatoerisme.


Door de hoogte en bebossing is het er een stuk koeler dan in de rest van Griekenland. Daarnaast barst het van de mooie dorpjes. Elk dorp biedt weer een nieuw spectaculair uitzicht! KORINTHE
Quizvraagje. Weet jij hoe je van Athene de Peloponnesos kunt bereiken? Via het beroemde kanaal van Korinthe! De weg naar de Peloponnesos is daardoor al een avontuur op zich. Stop bij het kanaal, stap in een kayak of op een SUP voor een spectaculaire tocht. 


Rij verder naar de ruïnestad van het oude Korinthe ook wel Archaia Korinthos genoemd. Ruil je fototoestel in de namiddag in voor een glaasjes wijn want in en rondom Korinthe vind je veel wijngaarden en wijnhuizen. Yamas!
 

Meer weten over Griekenland?

Commentaires


bottom of page