top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermissmangotravels

Mijn Ibiza wish-list: 3 hidden gems om bij weg te dromen



De tot de verbeelding sprekende Balearen zijn momenteel oranje gekleurd voor Belgische reislustigen. Kunnen we al beginnen dromen van een bohémien chic verblijf op Ibiza? Ik zit mentaal al op het vliegtuig richting deze pareltjes van verblijflocaties. Jij ook?



Can Vistabella - ongedwongen chic


Ongedwongen, bohémien, sereen en een vleugje romantiek. Als er een drukke en minder drukke kant bestaat in Ibiza, dan behoort boetiekresort Can Vistabella tot de laatste categorie. Daar is het heerlijk vertoeven op vier hectaren eigen grond, volledig omgeven door natuur. Het resort onderscheidt zich door de gezellig en rustieke inrichting. Een zalig toevluchtsoord weg van de hustle and bustle van het feestgedruis.


Je komt helemaal tot rust tijdens een yoga- of pilatessessie, een massage of wellnessbehandeling. 's Avonds komen de welriekende mediterrane aroma's van het restaurant aldaar je zalig tegemoet. Schuifel gezwind door de weelderige tuinen voor je je sunkissed gebruinde voeten onder tafel schuift.


Can Vistabella is gelegen in de noordwestelijke heuvels van het eiland, een ideale, afgelegen en idyllische locatie. In de vertezie je trouens Portmany Bay, waar ook clubfavoriet San Antonio op je wacht. Je weet wel, als je na een weekje soul searchen toch even het nachtleven van Ibizia wilt induiken (en als 'rona' het weer toelaat hé).


Kamers vanaf 94 €


Foto's: Can Vistabella/Leon Beckenham








Atzaró - agritoerisme deluxe


Atzaró Agroturismo Hotel en Spa is een van de meest prestigieuze Agroturismos in Ibiza en een van Europa's toonaangevende luxe bestemmingen. Gelegen op dertien hectare geurige sinaasappelgaarden en weelderige tuinen in het hart van het eiland, werd dit hotel oorspronkelijk geopend in 2004 als een van de eerste Agroturismo hotels op Ibiza. He resort werd gebouwd op de plaats van een generaties oude finca, en dat is al door menig toerist met gejuich ontvangen. Sindsdien heeft Atzaró zich stevig op de kaart gezet als een van de beste hotels van Ibiza.




Het hotel is volledig in harmonie met het authentieke Ibiza erfgoed en de omringende natuur, en straalt een zeker ingetogen luxe uit. Geen blasé toestanden, ongedwongen stijlvol. Het concept is natuurlijke luxe en de algemene look and feel is chic, eenvoudig, harmonieus en kalm. Kwaliteit en comfort met een vleugje pure Ibiza in harmonie met glamour en romantiek. De stijl van Atzaró is duidelijk geïnspireerd op het leven op een boerderij en omvat het ware hart van het authentieke Ibiza.


Kamers vanaf 210 €


Foto's: Atzaró





Can Talaias - hospitality troef


Om Can Talaias te bereiken moet je eerst 5 minuten rijden op een stoffige, hobbelige weg, voorbij San Carlos in het noordoosten van het eiland. De opgeknapte finca ligt op een heuvel met een panoramisch uitzicht op zee, op 10 minuten rijden van Cala Mastella en Cala Llenya, evenals Cala Boix, het enige strand van Ibiza met lichtgrijs zand. De luchthaven en Ibiza-stad liggen op 35 minuten afstand.



Het hoofdgebouw werd uitgebreid in ware Ibiza stijl, met dikke muren en zachte afgeronde hoeken, en een groot terras om te genieten van het sensationele mediterrane uitzicht. Er werden tuinen aangelegd, met onder andere kassen gevuld met vetplanten. Er zijn ook bougainville, oleanders, parasoldennen en weelderige palmen in overvloed.


Cushan en Laetitia zijn naar het schijnt de gastvrijheid zelve en runnen de plek op een zeer relaxte manier. Neem een duik in het zwembad, pak een biertje uit de honesty bar en doe daarna een dutje onder de olijfbomen. knik weg in de schaduw van de olijfboom. Er zijn 8 slaapkamers om uit te kiezen, sommige met een eigen terras, maar allemaal met prachtige grote bedden en heerlijke, kleurrijke badkamers. Het huis voelt afgelegen aan alsof je in de middle of nowhere bent, maar er zijn ontelbare stranden en baaien binnen 10 minuten rijden van Can Talaias. En het is er bijna nooit drummen om een plekje. Als je op zoek bent naar een echt Ibiza hidden gem, zoek dan vooral niet meer verder...


Kamers vanaf 175 €.


Foto's: Can Talaias






 


bottom of page