top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermissmangotravels

Geweldig Guatemala - De negen meest fotogenieke plekjes

Er is gewoon iets heel bijzonders aan Guatemala. Ik kan er nauwelijks mijn vinger op leggen. Misschien zijn het de prachtige Maya ruïnes verspreid over het hele land? Of de vriendelijke mensen die je op straat begroeten? Of de krachtige vulkanen en de indrukwekkende landschappen? Ik probeer er nog steeds achter te komen. In de tussentijd heb ik een top 9 gemaakt van meest fotogenieke locaties van Guatemala. Hoogtepunten die zeker niet mogen ontbreken bij het samenstellen van je rondreis.


1. Catedral de San José - Antigua

Antiguaguatemala

Deze kerk, gelegen in het Parque Central in Antigua, heeft sinds haar bouw in 1541 verschillende aardbevingen doorstaan en is slechts gedeeltelijk gerenoveerd en herbouwd. Dit maakt de kerk interessant om te bezoeken; de open bogen fungeren als prachtige ramen naar de hemel. Als je hier vroeg in het midden- of laagseizoen komt, kan je eigenlijk gemakkelijk tussen de bogen door dwalen en heb je de hele plek voor jezelf om Instagram-waardige foto's te maken. The sky is the limit!

2. Tajumulco

tajumulco

De meeste toeristen beklimmen de Tajumulco met een overnachting op slechts een paar honderd meter van de top. De wandeling tot aan dit punt duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Midden in de nacht word je wakker om het laatste stuk te beklimmen en in de zinderende kou te wachten tot de zon opgaat. Het is geen lange tocht, maar het feit dat je al je spullen, inclusief een paar liter water om te koken en te drinken, mee moet nemen, maakt de tocht behoorlijk intensief. Wees dus voorbereid.

Het uitzicht op de top is echter adembenemend! Zeker de zere voeten en de bevroren vingers waard!

tajumulco

3. Lake Atitlan

lakeatitlan

Er hangt aan mysterieuze waas over het meer van Atitlan. Een meer omringd door indrukwekkende vulkanen en pittoreske dorpjes, elk met hun eigen karakter. Maar ook heerlijk veggie hot spots en smaakvolle frappuccino's. Het is vrij gemakkelijk om rond het meer te reizen. Het startpunt is voor de meeste bezoekers Panachajel waar je gemakkelijk een boot kan huren. Ga voordat je op pad gaat even langs bij Deli Jasmin voor een smakelijke vegetarische lunch in een weelderige tuin met schaduw. We bezochten San Pedro, dat vrij druk is door de vele backpackers, maar wel geweldig is voor een uitgebreide souvenirjacht en het nemen van clichéfoto's met de lokale bevolking. San Marcos, dat een beetje meer hipster, is dan weer de perfecte setiing voor het drinken van een high standard ijskoffie of het volgen van een yogales (ik heb alleen de koffie gedronken). Santa Cruz is dan weer erg steil is, maar voor mij het meest authentiek van de dorpjes. Het uitzicht op het meer is absoluut prachtig vanaf Santa Cruz!

guatemala

lakeatitlan

4. Tikal

tikal

Als je van plan bent de magische Maya-siteTikal te bezoeken, moet je eerst je kaartjes halen bij een Banrural kantoor (er zijn verschillende locaties in het land). Daar kun je een entreekaartje kopen en een ticket voor een bezoek vóór zonsopgang of zonsondergang! Je kunt deze niet ter plekke boeken! Vergeet niet je paspoort mee te nemen ter identificatie! Zorg ervoor dat je een gids boekt voor het bezoek, hij (of zij) kent zijn (haar) weg en weet zoveel meer dan je reisgids!


Als je de mogelijkheid hebt om in de Tikal Jungle Lodge te verblijven - in plaats van alleen een dagtrip te maken vanuit Flores - zou ik je dat echt aanraden! Er is niets specialer dan om 3.30 uur gewekt te worden door brulapen en in het pikkedonker te wachten op je gids ;) En natuurlijk om na een bezoek aan de ruïnes een verfrissende duik te nemen in het zwembad, omringd door junglegeluiden. Het voordeel van een verblijf in de Lodge is dat je de tijd hebt om de site 's ochtends met een gids te bezoeken en 's middags terug te komen om op eigen houtje rond te kijken en eigenlijk de beste Instagramfoto's ooit te maken (want veel minder bezoekers tegen die tijd).

5. Filadelfia Coffee Plantation

coffeeplantation

Het Filedelfia Coffee Resort & Hotel ligt op een korte Tuc Tuc-rit van het stadscentrum van Antigua. Dit luxe hotel biedt mooie kamers en geweldige eetgelegenheden, maar is ook het perfecte startpunt voor een koffietour.


Je leert alles over koffie, van plantage tot kopje, terwijl je door verbazingwekkende koffieplanten en landschappen wandelt, omgeven door een ecologisch reservaat en adembenemende uitzichten op de Volcan de Agua. Je moet geen koffieverslaafde te zijn om van deze tour te genieten.6. Alles in Antigua

belgiantravelblog

Antigua is het soort stad waar je uren wilt rondlopen terwijl je je om de paar minuten afvraagt wat er achter de volgende hoek schuilt. Een interessante mix van kathedralen, koloniale herenhuizen, verlaten gebouwen, perfect gemaakte ijskoffies en zelfs veganistische muffins. Zo oud en zo nieuw tegelijk!


7. Het kerkhof in Quetzaltenango

quetzaltenango

Het is niet gemakkelijk om foto's te maken op een begraafplaats, maar diegene die we tegenkwamen in Quetzaltenango voordat we naar de vulkaan Tajamulco reisden, was zo kleurrijk en bijzonder, dat ik hem wel in mijn lijst moest opnemen. Een mix van gekke pastels en tonnen bloemen zo ver het oog reikt!


8. Guatemala jungle

guatemala

Ik was nogal verrast door het feit dat Guatemala zo groen en weelderig is. Zoveel mooie gebieden waar het regenwoud nog ongerept is en waar nog veel tempels en ruïnes door dicht oerwoud bedekt zijn. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de biodiversiteit van deze gebieden!


9. De locals van Guatemala

Lakeatitlan

Ik bedoel, kijk gewoon naar deze foto's. Niet alleen is de lokale bevolking super fotogeniek, ze zijn ook echt vriendelijk. Als je op straat loopt zeggen mensen spontaan goeiedag, ook als je de ontbijtruimte van je hotel binnenwandelt. Toerist of niet. In het begin moest ik er wel even aan wennen, want helaas zijn we in België niet zo vriendelijk tegen elkaar. Later werden dit toch mijn favoriete hoogtepuntjes van de reis.

Buenos dias!


Over covid-19: om naar Guatemala te reizen heb je het volgende nodig:

bewijs van een volledig vaccinatieschema tegen COVID-19 en een bewijs van antigeentest of negatieve PCR-test minder dan 3 dagen voor vertrek. Kinderen onder de 10 jaar zijn vrijgesteld.

0 opmerkingen

Коментари


bottom of page