top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvermissmangotravels

Gratis activiteiten in Parijs: budget proof tips

Bijgewerkt op: 25 mrt. 2020

De Mona Lisa voor geen geld!


Een groot aantal activiteiten en bezienswaardigheden kan je in Parijs gewoon gratis doen. Dat leuke weekendje weg moet dus geen dure onderneming worden. Met deze budgetvriendelijke reistips is er 's avonds nog voldoende geld over voor een romantische tête-à-tête Oh oui!
De rooftop van Galeries Lafayette: Parijs van bovenaf


Alsof de Galeries Lafayette an sich al niet genoeg zijn om ze op je Paris wish list te zetten, maakt de rooftop aldaar ook zijn weg in jouw top 5. Het grote terras op de bovenste verdieping kijkt namelijk uit over de befaamde Opéra Garnier en de Grands Boulevards. En met een klein beetje goede wil, kan je in de verte ook de Eiffeltoren spotten. Klik! Je bent meer een Instagram worthy shot rijker.


Open van maandag tot zaterdag van 9u30 tot 20u en op donderdag van 9u30 tot 21u.


Een leuk rooftop alternatief is het terras van het Institut du Monde Arabe. Deze biedt een prachtige blik op de rustig kabbelende Seine en de imposante Notre-Dame. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat dit niet helemaal gratis is. Maar voor de prijs van een café noisette is dit fantastische uitzicht de jouwe!


Open van dinsdag tot donderdag van 10u tot 18u en zaterdag en zondag van 10u tot 19u. Vrijdag van 10u tot 21u30!Le Marais: mensen spotten vanop een terrasje
Le Marais is zo'n buurt waar je heerlijk verloren kan lopen in een kluwen straatjes, waar het ene koffiehuisjes nog uitnodigender oogt dan de andere, waar de ene gevel nog meer intrigeert dan de andere en waar je op een zondag heerlijk met de locals kan vertoeven. Start je wandeling bijvoorbeeld aan het fotogenieke Place de Vosges plein en verwen je smaakpapillen rond de middag bij L'As du Fallafel in het Joodse kwartier. Nog een leuk, niet te duur alternatief: Le Marché les Enfant Rouges. Verschillende eetstandjes met een internationale inslag aan democratische prijzen. Bon appétit!


Tip: let vooral ook op de leuke street art in deze buurt!Tuinen en parken: picknicken in stijl


Wie even genoeg heeft van het Parijse straatlawaai kan zich makkelijk terugtrekken in één van de tuinen of parken die de stad van de liefde rijk is. Of je er nu komt voor een romantische wandeling of om te flaneren in je laatste nieuwe modeaanwinst, het kost je helemaal niets. De opties zijn bovendien legio. De Jardin du Luxembourg is een all time favorite van menig toerist maar ook andere parken zijn het omwegje waard.

Ik denk bv aan Jardin des Plantes, Parc Monceau, Parc des Buttes Chaumont en Parc de Bercy. Wist je trouwens dat de tuinen van Versailles van november t/m maart gratis te bezichtigen zijn! Zei er iemand daar picknicken in stijl?

Gratis naar topmusea: cultuur is niet duur


Ik had een donkerbruin vermoeden dat er wel een aantal musea in Parijs gratis toegang zouden verlenen, maar bij nader inzicht zijn het er veel meer dan ik dacht. Til het niveau van je kunstkennis naar ongekende hoogtes tijdens een dagje musea verkennen. En van het niet besteedde geld kan je heerlijk souvenirs shoppen nadien!


Altijd gratis (permanente collectie)Gratis eerste zondag van de maandGratis eerste zondag van de maand (van november t/m maart)Gratis de eerste zaterdag van de maand tijdens een nocturneVoor een up-to-date overzicht check: Paris infoMontmartre voorbij de massa: twee vliegen in één klap

Als je eenmaal de Romaans-Byzantijnse pracht en praal van de Basiliek van de Sacre-Coeur achter je hebt gelaten en hetzelfde scenario zich ook aftekent voor de Place du Tertre met zijn alom aanwezige kunstenaars en restaurants - op zich al een paar gratis fotokiekjes waard - kan je gewillig afdwalen in de wirwar van straatjes die Montmartre rijk is. Als de basiliek achter je ligt en je de Place du Tertre voorbijloopt aan je linkerzijde, blijf je rechtdoor lopen tot je in een rustiger gedeelte komt. Toeristengehalte: beperkt. Fungehalte: top


PS: de befaamde La Maison Rose bevindt zich ook in deze buurt!Buurtmarkten en brocantes: hoog portretfotografiegehalteBedankt Parijzenaar. Voor het fanatiek bijhouden van boeken, antiek, prullaria en souvenirs van grand-mère. Want wat is een weekendje Parijs zonder een brocante of op kleiner schaal een vide-grenier (soort van buurtmarkt)? Nee, in Parijs laten ze belangrijke en minder belangrijke voorwerpen geen stof vergaren. Tijdens een vlooienmarkt of een garageverkoop krijgen schatten allerlei een tweede leven, of misschien wel een derde of vierde. Ok, hiervoor moet je even de portemonnee bovenhalen maar het contact met de locals, de ongekunstelde rommelige kraampjes en het perfecte streetartfotoplaatje krijg je er gratis bij!


De zogeheten vide-greniers zijn wat moeilijker te spotten maar hou vooral minder bekende buurten in het weekend in de gaten om ze te spotten. Voor alle andere markten is er: brocabrac.fr0 opmerkingen

留言


bottom of page