Search
  • missmangotravels

Weekendje ardennen? Gewoon vanuit je luie zetel!

Updated: Dec 2, 2020Stralend, mooi weer. Perfect voor een weekendje Ardennen. Buiten COVID19 gerekend natuurlijk. Maar geen nood. Schenk jezelf een frisse Orval of Chimay in en laat de Ardennen naar jou komen. Bewonder de rijke cultuur en natuur van onze Waalse zuiderburen vanuit het comfort van je eigen zetel. Santé!


Virtueel museumbezoek


Starten doen we met een portie cultuur. Heel wat musea doen namelijk hun best om hun culturele aanbod tot bij de bezoekers thuis te brengen. Dat doen ze bijvoorbeeld door extra content zoals video's en foto's te delen op hun website en andere communicatieplatformen. Zo kan je dankzij Google Maps ronddwalen in het Laatste Hoofdkwartier van Napoleon in Vieux-Genappe of in het Memoriaal 1815 in Waterloo. Het Internationaal Carnaval- en Maskermuseum in Binche geeft virtueel toegang tot hun huidige tentoonstelling "Happy Heads" en het Mundaneum in Bergen is dan weer te bezoeken via Google Arts & Culture. Ook de Abdij van Stavelot en het Aquarium-Museum in Luik bieden een virtuele bezoekmogelijkheid aan.Met een privégids


Via het platform izi.Travel kan je heel wat wandelingen virtueel afleggen met een audiotour. Het aanbod is in se internationaal, maar ook Wallonië hoort erbij, zelfs met heel wat tours in het Nederlands. Kies een wanderling, ontvang een plannetje en klik dan op de verschillende bezienswaardigheden langs het parcours. Makkelijker kan niet.


Met 360°-gradenfotografie komen foto's bijna tot leven. Je kan een bepaalde plaats vanuit alle hoeken bekijken, alsof je er zelf staat. Perfect dus voor wie van thuis uit het gevoel wil opwekken even elders te zijn. Vooral in Luik en omgeving is het aanbod groot dankzij fotograaf Thierry Lechanteur. Hij deelt zijn creaties online, zodat je een 360°-graden bezoek kan brengen aan onder meer het Prinsbisschoppelijk Paleis, het majestueuze station van Luik-Guillemins en de Luikse opera.

Verder kan je in de provincie Namen ook het parcours naar Compostela op die manier bewonderen, en in Dinant en omgeving werden meer dan 30 plaatsen in 360° gefotografeerd, met prachtige landschappen in het aanbod.Een vleugje muziek


De Luikse opera heeft beslist om haar geplande voorstellingen, die nu noodgedwongen geannuleerd werden, gratis te streamen via haar YouTube-kanaal. Op de exacte tijdstippen van de geplande voorstellingen kunnen cultuurfanaten nu dus vanuit de huiskamer op YouTube kijken en luisteren naar eerder opgenomen versies van deze concerten.


Inspiratie troef voor je volgende vakantie in eigen land toch?