Search
  • missmangotravels

Take-away Berchem: waar veilig én lekker eten afhalen tijdens de coronacrisis?

Updated: a day agoKoop lokaal, eet lokaal. Voorlopig is het nog mogelijk om eten af te halen in de buurt en zo de lokale economie een hart onder de riem te steken. Wie dit veilig en verantwoord aanpakt, kan zo even ontsnappen aan die dagelijkse portie pasta of de zoveelste boterham met kaas. Een overzicht van enkele culinaire verwenadresjes in oud-Berchem en omgeving waar je, met de COVID-19 richtlijnen in het achterhoofd, een heerlijke maaltijd kan afhalen.


In een mum van tijd zijn we allemaal gepromoveerd tot keukenprinsen- en prinsessen, de een al wat beter dan de andere. Gelukkig blijven ook deze van oorsprong al afhaalconcepten open tot nader order.


Helena Kookt Over


"Uithaaleten is lekker en veilig. En het kan een troost zijn in hectische tijden". Dit zijn Helena's eigen woorden en ik kan het alleen maar beamen. Als take-away queen blijft zij de hongerige magen ook in deze bizarre tijden vullen. Walk-in principe maar kom verspreid kopen!
Morfo


Is dat weekje Griekenland tijdens de Paasvakantie in het water gevallen? Morfo brengt jou troost met haar verse moussaka en andere Griekse specialiteiten. Waan je een Griekse god(in) vanuit je luie zetel!Open van vrijdag t/m zondag vanaf 17u tot 20u30. De gerechten staan online op de website: https://www.morfo-berchem.be/menu. Om alles vlotter te laten verlopen best even je bestelling telefonisch doorgeven 0468/41.66.11.Pasta Rigoletto


Is die Penne Arabiatta met die gehamsterde pasta toch niet zo goed gelukt? Bij Pasta Rigoletto vind je Italiaanse deegwaren in verschillende uitvoering van een klassieke lasagne, over cannelloni met spinazie en ricotta tot een Aglio e Olio. Vergeet ook niet je tiramisu te bestellen: 03/230.79.64. Open dinsdag tot vrijdag van 10u tot 18u en zaterdag tot 16u.Helios


Dat we Pasen niet gaan vieren comme il faut dit jaar, daar ligt niemand wakker van. Gezondheid is prio nummer 1. Gelukkig kan je bij Helios wel een voorraadje (niet hamsteren hé) heerlijke paaseitjes inslaan en van andere zoete zaligheden genieten. Let hier zeker op de vooropgestelde maatregelen. Het is verleidelijk om zelf paaseitjes te nemen maar doe dat liever niet. Bel naar 03/239.24.54. Ze kunnen leuke pakjes op voorhand maken met lekkere paaseitjes, koffie, thee, snoep etc."Uithaaleten is lekker en veilig. En het kan een troost zijn in hectische tijden". - Helena Kookt Over


Restaurant goes take-away


Een bezoekje aan je favoriete restaurant zit er even niet in. Stoelen, tafels en banken werden in volgende adresjes opzij geschoven en omgetoverd in een fijne take-away.


Apo's


Wanderlusters, jullie weten het al. Reizen kan je met ook met je brein én met je smaakpapillen. Apo's neemt je met de meest verfijnde ramen en bentoboxen mee naar het land van de rijzende zon. Best even op voorhand bellen op 0467 01 67 17. Oh je krijgt 1 € korting als je zelf een pot meeneemt voor de ramen.
Standard Pizza
Zin in een zuurdesempizza? Wie hier komt afhalen krijgt meteen 10 % korting. Best even bellen op 03/230.13.41 maar walk-in kan ook. De salade Niçoise is hier ook echt een topper!


Ma- vrij: 12-14u & 17-21u Zat: 16-22u Zon: 16-21uCafe Bazaar


Elke dag kan je hier terecht van 16u-20u30 voor Pad Thai's (ook veggie optie), burgers (ook veggie optie) en hun befaamde spaghetti bolognese. Simpelweg via het keukenraam bestellen! Op voorhand een belletje kan naar: 03/337 41 55.
Sail & Anchor Antwerp


Voorlopig gestopt met deze service!!


Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 17u tot 20u kan je hier een fantastische maaltijd in de vorm van een menu afhalen. Je moet wel even op voorhand mailen of een berichtje sturen via Instagram. Je krijgt dat een tijdslot toegewezen. Slow roast pulled pork belly? Yes I am in!

Il Carpaccio


Il Carpaccio maakt misschien wel de meest smaakvolle pizza's in de buurt maar dat laat ik aan kenners over. Al bekend bij fervente afhalers nu ook tijdelijk overgestapt naar enkel take-away. Favoriet bij vele pizza lovers: de pikante salami!

Dinsdag tot zondag van 12u tot 14u en van 17u30 tot 21u30. Best even bellen naar DArio op 03/230.47.21 of via Whatsapp 0495/148.333.Sonseveria


Gaan eten bij Sonseveria geeft je een instant home-away-from-home gevoel. Knus en huiselijk ingericht en lekkere, eenvoudige, vers bereide gerechten. In coronatijden willen ze jou nog verder laten genieten van hun smaakvolle ovenschotels en gulle porties ballekes in tomatensaus. Het menu verschil van dag tot dag, best dus hun Facebookpagina in de gaten houden! Het principe is simpel: de dag ervoor bestellen via mail of 03.239.29.66, voor 13u, en rond een specifiek tijdstip de dag nadien afhalen. Neem indien mogelijk eigen potjes mee om een voorraadje in te kunnen slaan!Home delivery deluxe


Atelier Paul Morel


Officieel gaat dit artikel over take-awayopties maar voor speciale thuisleveringen van dit kaliber maken we een uitzondering ;)

Atelier Paul Morel maakt elk weekend een Comfort box Indonesian style. Wat zit daar in?


1 x Indonesian Mule N-A 

1 x Vedett 

1 x Nasi Goreng with Chicken 

1 x Bakpao 

1 x Atjar 

1 x Peanut Sauce 

1 x Sweet & Sour Sauce 

25 €


Je dient online te bestellen voor donderdagavond voor een thuislevering op zaterdag. Voor elke 2 boxen die verkocht worden, zullen zij eentje schenken aan een zorgverlener. Waw!

Iets verder weg


Orso Pizzeria


Zin in een pizza met Italiaanse worst, rucola, fior di latte, kerstomaatjes, mozzarella en artisjok?

Ook Orso Pizzeria beschikt over een 'window service' waar je tijdens de reguliere openingsuren de lekkerste maar vooral originele pizza's kan afhalen.

Dit kan van woensdag tot en met zondag van 12u tot 14u en van 18u tot 22u (geen middagopening op zaterdag). Bellen kan naar 03/501.11.77Algemeen advies


Ik zal deze site updaten van zodra er andere maatregelen getroffen worden, adresjes bijkomen of afvallen. Check eerst de social media pagina's van bovenstaande etablissementen voor je bestelt of vertrekt zodat je weet wat de specifieke richtlijnen zijn.


- Hou afstand.

- Check hoeveel mensen er maximum per keer binnen mogen.

- Was je handen voor je vertrekt, desinfecteer indien mogelijk voor je binnengaat, was je handen als je weer thuis bent

- Leun niet tegen het glas van een toog of een raam etc

- NO CASH; check welke betaalmogelijkheden zijn voor je vertrekt

- Vergeet je culinaire redder in nood ook niet te bedanken!


Stay safe, stay healthy. Smakelijk!

#kooplokaal #berchemisdemoeite #staystafe

PS: ontbreekt hier volgens jou een adresje? Laat een berichtje achter in de commentaren!

PS2: Op zoek naar leuke reis geïnspireerde, corona proof activiteiten? Lees er alles over in mijn artikel: Travel from home.

Openingsfoto: Charles Deluvio op Unsplash