Search
  • missmangotravels

#kooplokaal in Berchem: online shoppen in coronatijden

De leukste (verjaardags)cadeautjes thuis geleverd


Introfoto Gate Seventeen


It's my party, and I'll cry if I want to. Cry if I want to, cry if I want to. You would cry too if it happened to you... Feestvarkens allerhande die hun verjaardag tussen vier muren moeten vieren, verdienen een speciale traktatie, nietwaar? Met het idee #kooplokaal verzamelden we voor jou de tofste adresjes in Berchem mét online webshop waar je heerlijk originele cadeautjes kan scoren voor je quarantaine hubby of je BFF die je vanop een veilige afstand wilt verrassen (of stiekem gewoon voor jezelf he). Jarige blij, lokale economie blij, iedereen blij!Duurzaamheid centraalMinimal

Bijdragen aan een propere wereld. Dat is Laura's credo, eigenares van Minimal, een low waste shop in hartje Oud-Berchem. Je vindt hier low waste en milieuvriendelijke producten voor badkamer, slaapkamer, huishouden en keuken. Deze spulletjes hebben tot doel ons te inspireren om voor een meer duurzame en minimalistische levensstijl te kiezen.


De webshop van Minimal werd speciaal in het leven geroepen door de coronacrisis. Het aanbod is vrij uitgebreid en gaat van arganolie tot hamam handschoenen over bijenwaskaarsen naar super comfy unisex sweaters.


Koop bewust en Let's go Minimal, zegt Laura op haar site. Hear Hear!


Talent in De Buurt

Talent in de Buurt is als het ware een verzamelplek van originele vondsten en creaties ontsproten aan het brein van... *trommelgeroffel* talent uit de buurt. Originaliteit en duurzaamheid troef.

TLNT had al een webshop maar door de coronacrisis kwam het aanbod in een stroomversnelling. Zij maakten zelfs voor jarige Jobs en andere feestgelegenheden toffe cadeaupakketten.


Een greep uit het aanbod: een cadeaupakket "culinaire cosmetica" voor de beauty bloggers, een cadeaupakket "Abandoned Places" voor onze wanderlusters en een cadeaupakket "Selfcare" voor, wel, iedereen dezer dagen...


Wie vrienden of familieleden met zo'n pakket verrast, krijgt trouwens een korting, tot wel 20 % op sommige deals.

HostDe twee sympathieke dames achter HOST moet ik eigenlijk niet meer introduceren als je van Berchem bent. Deze concept store was een van de eerste winkels uit de buurt die een duurzaam en groen leven tot in onze huiskamer én kledingkast bracht. Hier geen quick fix mentality maar focus op slow fashion, recyclage en eco friendly huidverzorging.


Ook Host wilde niet wachten tot het einde van de lockdown om hun business weer op te starten. Zo zag een user friendly webshop in een mum van tijd het levenslicht. Keuze troef wat betreft cadeautjes: ook food, accessoires en mannenmode komen aan bod.


Voel je een spontaan treat yourself momentje opkomen? Host lanceerde evenwel een 'try-it-at-home' service om klanten de kleding in de geborgenheid van hun eigen woning te laten passen. Conform alle regels natuurlijk. Kiezen is in dit geval echt verliezen want de kans is groot dat je alles wilt bijhouden maar #supportyourlocals toch?


Laat de zon in je hart


Tangerine Sunshine

Katrien van Tangerine Sunshine zou je het liefst zelf ontvangen in haar sympathiek winkeltje in de Statiestraat want ze staat altijd klaar voor een gezellig babbeltje of relevant cadeau-advies.

And then covid19 happened.. Gelukkig flanste Katrien met veel zorg een Instagram e-shop in elkaar waar je een overaanbod aan toffe cadeautjes kan opduikelen die je anders ook in de fysieke Tangerine Sunshine zou aantreffen. Alles kan gewoon opgestuurd worden en als je in de regio Antwerpen woont, komt ze het zelf veilig afzetten.


Het idee achter de gelijknamige kledingcollectie bijvoorbeeld is een vette knipoog naar de jaren 80. Jane Fonda on steriods meets Miami Vice light met de zon als symbool voor all things positive in life. En een portie instant vrolijkheid kunnen we nu wel gebruiken he. De collectie omvat een aantal limited edition T-shirts en sweaters voor zowel mannen als vrouwen in alle kleuren van de regenboog en meer. Alle gezeefdrukte prints zijn met de hand getekend.


Tangerine Sunshine steunt ook andere creatieve locals. Zo verkoopt ze ook de juwelen van het Antwerpse NimZu, handgemaakte keramiek van Lauren Van Driessche, 3D geprinte juwelen van Nief Collectief, de kleine lederwaren van Bazsas, prints en collages van Zoë Lybeert en ook van Annelies Vanoost.


Laat de jaren 80 zon in je hart en shoppen maar!


Zeg het met bloemen...of plantenPuur Natuur

Ik zeg het met bloemen. Geen cadeau wordt beter onthaald dan een fleurig bosje bloemen. Het aanbod in de lokale supermarkt is zeker meer dan ok maar een boeketje van de lokale bloemist kan net dat verschil maken. Zeker als schoonmama jarig is niet waar? ;-)

Als je trouwens lokaal én seizoensgebonden wilt kopen dan is de pioen helemaal voor jou. Deze bloem is nu in grote voorraden te verkrijgen!


Je kan bestellen op 03/289.55.15 of 0497/36.93.23. Ze leveren gratis vanaf 25€.The Plant Corner

Sinds het begin van de lockdown post je schoonzus de ene #urbanjungle foto na de andere op Instagram. Over een week is ze jarig... Wat koop je in godsnaam nu weer voor een novice plant lady?

Bij The Plant Corner zijn er tig soorten plant gerelateerde objecten te vinden voor groene en minder groene vingers. Potten die je plantjes extra cachet geven en een resem stijlvolle plantaccessoires. Ja een schaar is hier geen gewone schaar zo blijkt. Een prachtig plantenboek is een andere optie, maar onze ultieme favoriet is de Surprise Me Box.

Elke box bevat een originele verrassing: een plantje, een handgemaakte pot of een plant gerelateerde accessoire. Er bestaan drie boxen, dus voor elk budget wat wils.


Small: 1 box met een waarde van 30 €

Medium: 1 box met een waarde van 50 €

Large: 1 box met een waarde van 75 €

Wil je ook een plantje voor jezelf scoren? Alle nieuwe plantleveringen worden dagelijks aangekondigd op Instagram. Je dient enkel aan te geven welk plantje je wilt bestellen en die wordt dan gratis aan huis geleverd (in Antwerpen en boven de 25 €).
Leg eens een taart voor de deur


The Swirl Bakery

Ok, deze locatie ligt wat verder van mijn eigen voordeur maar het past nog net onder mijn #kooplokaal motto, zeker omdat dit zowat de enige bakker is die taarten aan huis levert. En wat voor bakker... Hier gaan vegan carrot cake of avocado brownies maar de real deal volgens Amerikaanse recept op grootmoeders wijze. Taarten met echt botercreme of cream cheese en zonder kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen. Waan je zo in een hipster cake shop in de Upper East Side met layer cakes, whoopie pies, chocolate chip cookies en de 'gaan nooit uit de mode' cupcakes.


Bestel online, kies je gewenste leveringsdatum en laat de zoete zonde aan de voordeur van jouw bestie leveren.

Nog meer tips voor leveren aan huis in Berchem? Laat het me weten in de commentaren hieronder!


Nog meer corona proof content?

Check de rubriek Reizen met je Brein.

Voor alle take-away opties in Berchem, neem een kijkje hier.