Search
  • missmangotravels

Keukenhof opent virtueel - de mooiste bloemen komen digitaal tot leven

Updated: Apr 12, 2020


Omdat je Keukenhof en de prachtige bollenstreek rondom Lisse dit jaar niet zelf kan ontdekken, heeft de organisatie Visit Keukenhof besloten om alle bloemen naar jou toe te brengen! De komende weken laten ze je de mooiste plekjes van het park zien, via de website en hun social media platforms.


Duizenden tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen en jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Het zijn indrukwekkende cijfers. Keukenhof zal binnenkort de veelkleurige bloemen zien openbloeien, maar deze florale schoonheid zal jammer genoeg niet live te zien zijn vanwege de coronacrisis. Gelukkig volgen ze ter plekke de groei van alle bloembollen heel nauwgezet op en geven ze dagelijks beeldmateriaal vrij, zodat we niets hoeven te missen!Dit voorjaar bloeien meer dan 7 miljoen bollen, met in totaal 800 soorten tulpen. Een bezienswaardigheid die in normale tijden een unieke, onvergetelijke ervaring moet zijn! Je kunt de tuin nu virtueel bezoeken via de Facebook-pagina: Ben jij klaar voor 32 hectare bloemen, verrassende inspiratietuinen en unieke flower art?


Volg de bloemenmagie op Facebook!


Over Keukenhof


De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde uit het Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 ha. Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, later ook de ontwerpers van het Vondelpark, richtten in 1857 de tuin rondom het kasteel opnieuw in. Dat park, in Engelse landschapsstijl, vormt nog altijd de basis van Keukenhof. In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit. In 1950 ging het park voor het eerst open. Het was direct een succes: 236.000 bezoekers. In 2020 vindt de 71e editie plaats met als thema A world of Colours. In de afgelopen 70 jaar is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip.

Check de site van Keukenhof voor updates!


Vorig jaar bezocht ik de tulpenvelden in Lisse onder begeleiding. En nu kan het even niet meer...